7 Mayıs 2013 Salı

Zeytinyağlı Pırasa

MALZEMELER:(4 Kişilik)

1 kg pırasa
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
yarım fincan pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2 bardak su
limon

YAPILIŞI:

Çelik tencere içerisine koyduğunuz zeytinyağıyla küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.Daha sonra havuçları doğrayıp ekleyiniz.Pırasaları iyice yıkayıp söğüş doğrar gibi yarım parmak kalınlığında pırasaları kesin ve tencereye ekleyin.İyice kavurduktan sonra pirinçleri süzgeçle yıkayıp en son olarak onu ekleyin. Suyumuzu kaynatıp üzerine ekledikten sonra tuzumuzu ve şekerimizi de ekleyip pişmeye bırakın.30 dk piştikten sonra pırasalar yumuşamışsa altını kapatıp bir borcama alıp soğumasını sağlayın.Soğuduktan sonra tabağınıza alıp üzerine limon sıkınarak yiyin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder