21 Mayıs 2013 Salı

Et Haşlama

MALZEMELER:

4 Adet kuzu gerdan veya kuzu incik
1 adet soğan
5-6 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı

NOT: Ben pişirme torbası  da kullanıyorum daha güzel oluyor.



YAPILIŞI:

Düdüklü tencere içine etlerinizi, soğanı, patatesi, tuzu, karabiberi koyun ve üzerine yeterince su ilave edin ve etin pişme süresinde eti pişirin. Pişen etlerinizi ve harcınızı pişirme torbasına yerleştirin. Her bir etin üzerine birer kaşık tereyağı koyun. En son olarak da kekik ekleyin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısınınca etlerinizi fırına yerleştirin. Patateslerin üzeri hafif kızarınca fırını kapatıp fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder