150 gr kuşbaşı et
1 buçuk su bardağı pirinç
1 adet soğan
5 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 litre su
1 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Pirinçlerimizi bir kap içerisinde kaynamış su ile ıslamaya koyalım içerisine de bir tutam tuz koyup karıştıralım.Düdüklü tencerenizin içerisine doğradığınız soğanları, resimdeki gibi küçük parçalara halinde şekil verdiğiniz havucunuzu , kuşbaşı etinizi ve 1 litre suyunuzu, tuzunuzu,karabiberinizi, salçanızı da koyarak pişirin.(düdüklünün süresini etin pişme derecesine göre ayarlayın .) Şayet düdüklünüz yoksa veya kullanmasını bilmiyorsanız. 1 saate yakın çelik tencerede etleriniz pişene kadar pişirin. .Isladığınız(haşladığınız) pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu iyice süzün.Daha sonra pilav tencerenize tereyağı koyup ısıtın ve pirinçleri de üzerine ekleyerek kavurun.Düdüklüden suyunu süzerek etleriniz ve malzemelerinizi alarak pirince ekleyin.Bir su bardağı yardımıyla düdüklüdeki salçalı sudan 3 bardak alarak pirince ilave edin ve biraz karıştırın en son olarak yenibaharı da ekleyerek hafifçe karıştırın.Pilavınız suyunu çekince üzerini bir havlu kağıtla kapatıp demlenmesini bekleyin.Daha sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder