4 Mayıs 2013 Cumartesi

Ev Yapımı Katmer

MALZEMELER:(2 kişilik)

1 adet yufka

120 gram kaymak

2 tatlı kaşığı şeker

3 çorba kaşığı saf tereyağı

3 çorba kaşığı antep fıstığı






YAPILIŞI:
Bir adet yufkayı ortasından ikiye bölün ve tezgahınızın üzerine açtığınız yarım yufkanın bir ucunu keserek ortasına koyun. Küçük bir tavada erittiğiniz tereyağının 1.5 çorba kaşığını yufkanın orta kısmına bir fırça yardımıyla sürün. Daha sonra 60 gr kaymağı küçük parçalar halinde yufkanın orta kısmına yayın (resim 1'deki gibi). Üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri serpin. Daha sonra 1.5 çorba kaşığı antep fıstığını da üzerine serpip bohça şeklinde yufkayı kapatın. Parmak uçlarınızla yufkanın üstünden hafifce kaymakları yayın. Önceden ısıttığınız tavanın içerisine birazcık tereyağı koyun ve bohça halindeki yufkanızı tavada pişirin. Yufkanın altı ve üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bir tahta üzerine alıp eşit parçalara bölüp servis edin. Diğer parçayı da aynı şekilde kalan malzemeyle pişirip servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine fıstık serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

NOT: biz katmerin birinin içerisine şeker yerine bal koyup öyle pişirdik böyle de çok güzel oldu denemek isteyenlere tavsiye:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder