3 Mayıs 2013 Cuma

Patlıcan Kebabı (Fırında)













MALZEMELER: (6 kişilik)
Yarım kilo yağlı kıyma (zırh (el) kıyması olursa daha iyi olur)
6 adet uzun ince patlıcan (kişi başına bir patlıcan yeterli)
8-10 tane antep biberi veya
köy biberi
6 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 adet kebap şişi



YAPILIŞI:
Kıymamızı derin bir kaba alıp içerisine tuz, karabiber ve pul biberi katıp yoğurun. Daha sonra patlıcanları yıkayıp enine 4 eşit parçaya bölün. Bir şiş yardımıyla bir patlıcan bir köfte olarak şişe dizin. Şişteki patlıcan ve köfteleri yuvarlak ince kenarlı alüminyum fırın tepsisine dizin. Patlıcan ve köfteler bitene kadar bunu yapın. Daha sonra üzerine biberleri ikiye keserek dizin. Domatesleri de dört parçaya kesip üzerine dizin. Görüntü resimdeki gibi olması gerek. Yalnız patlıcanların üzerini çok kapatmayın. Önceden 250 derecede ısıttığınız fırında 1 saat pişirdikten sonra tepsiyi orta kademeden bir üst kademeye alın ve 15 dk daha pişirin. Fırından çıkararak üzerine bir tepsi veya alüminyum kapatarak terletin. En son olarak tabaklara servis yaparak afiyetle yiyin.


NOT: Bu kebap lavaş veya yufka ekmeğiyle çok güzel dürüm yapılarak yenir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder