3 adet bostan patlıcanı.
250 gr kıyma
2 adet domates
2 adet köy biberi
1 adet kırmızı biber
Yarım kg süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Maydanoz
YAPILIŞI:
İlk önce patlıcanları yıkayıp ortalarına bıçakla birer delik açın ve pişirme kağıdı açtığınız fırın tepsisine dizin. 200 derecede ısıttığınız fırına patlıcanları koyun. Patlıcanlar iyice yumuşayınca fırından çıkartın ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz patlıcanları bıçakla doğrayın. Fırında patlıcanlarınız olmasını beklerken diğer yandan da kıymanızı bir tavada kavurun. Biberleri küçük küçük doğrayıp kıymayla kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymanıza ekleyin. En son olarak tuzunu, karabiberini ve salçasını ekleyerek karıştırın. 5-10 dk piştikten sonra altını kapatın.
Diğer taraftan süzme yoğurdunuzun içine sarımsakları sıkın bir tutam da tuz ekleyerek çırpın. Yuvarlak borcama 1 tatlı kaşığı zeytinyağını koyun ve üzerine patlıcanları ekleyerek ocakta kısık ateşte biraz çevirin ve altını kapatıp ılıması için bekleyin. Süzme yoğurdunuzu patlıcanınızla iyice karıştırın. Karışım sulu olmayacak. Yoğurtlu patlıcanın üzerine hazırladığınız kıyma harcını yayın. En son olarak da maydanozları doğrayıp üzerine serpin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder