MALZEMELER:(4 kişilik)
4 adet uzun ince patlıcan
100 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet köy biberi
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak su
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı soyun ve boyuna yarım parmak kalınlığında kesin. Fritözünüzde patlıcanları kızartın.Diğer yandan kıymanızı orta boy bir tencerede kavurun.Doğradığınız soğanları ,biberi ve domatesleri sırasıyla ilave ederek pişirin.En son olarak biber salçası, tuz ve karabiberini de ekleyerek 1 bardak kaynamış suyla pişmeye bırakın.2-3 dk piştikten sonra üzerine kızarttığınız patlıcanları ekleyin ve 15-20 dk pişirin.Bir kase içine koyduğunuz yoğurdunuza 1 diş sarımsak sıkın ve karıştırın. Yemeğinizi tabağa alarak üzerine yoğurt dökün ve en üstüne de maydanozlarla süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder