1 yumurta akı
1/2 sb.'dan biraz fazla zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI İÇİN :
250 gr beyaz peynir veya lor peyniri veya antep peyniri
Bir tutam maydonoz
4 sap yeşil soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Bir kase içerisine unu, tuzu, yoğurdu, yumurtayı, zeytinyağını ve kabartma tozunu koyarak yoğurun. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. İç harcınızı hazırlamak için bir kase içerisine antep peynirini rendeleyin.(ben tercihen antep peyniri kullanıyorum ama siz istediğiniz peyniri tercih edebilirsiniz)Maydonozları ve yeşil soğanları doğrayarak kaseye ekleyin. En son olarak tuzu,karabiberi,pul biberi de ilave ederek karıştırın. Hamurunuzu küçük bezeler halinde elinizde veya bir oklava yardımıyla açarak içerisine iç harcınızı koyun.Hamurun iki uç kısmını kapatıp kayık şekline getirin. Hamurunuz ve iç harcınız bitene kadar pidelerinizi yapın.Fırın tepsisine pişirme kağıdı açın ve içerisine koyun.Üzerine yumurtayı çırparak sürün. Önceden 175 dereceye getirdiğiniz fırınızda 25-30 dk pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder