1 Mayıs 2013 Çarşamba

Kuntakinte (Cevizsiz Browni)


MALZEMELER:
1 bardak şeker
2 yumurta
1 bardak süt
2 ½ bardak un
1 paket sana(ben tercihen sıvı yağ kullanıyorum)
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
Üzeri için; hindistan cevizi veya antep fıstığı



YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtayı derin bir kapta rengi beyaza yakın olana kadar mikserle iyice çırpın. Daha sonra süt,eritilmiş sana ve kakaoyu karışıma ilave edin. Karışım köpük gibi olunca içinden 1 bardak alıp bir kenara ayırın. Kalan karışımın içerisine unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip iyice mikserle çırpın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla kekimize batırarak  piştiğini anlıyın ve kekimiz hazır olunca fırından çıkarın.Bir bıçak yardımıyla kare yada baklava dilimi yapın ve üzerine önceden ayırdığımız 1 bardak karışımı döküp ıslanmasını sağlayın. Soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi döküyoruz.
Bu tarif de annemden çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından.

NOT: Bu tarifi kare veya dikdörtgen borcama yaparsanız çok güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder