4 adet enginar
1 orta boy soğan
1 kavanoz garnitür
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 adet limon
1 adet portakal (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 adet küp şeker
Üzerini süslemek için bir tutam maydonoz
YAPILIŞI:
Enginarları soğuk suyla iyice yıkayıp bir kaba limonlu su yaparak içerisinde bekletin. Garnitürü bir süzgeçte yıkayın. (Dilerseniz garnitürünüzü hazır almak yerine kendiniz de yapabilirsiniz, bunun için havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp bezelyeyle haşlayın.) Diğer yandan soğanları küçük küçük doğrayıp orta boy bir pilav tenceresine koyun ve zeytinyağını ekleyerek kavurun. Soğanlar solmaya yakın garnitürü ekleyip onu da hafif kavurun. Enginarları limonlu sudan çıkararak tencerenizde yer açarak yerleştiriniz ve kapağını kapatarak 2-3 dk bekleyin. Daha sonra enginarların tersini çevirerek yine ağzını kapatarak 2-3 dk daha bekleyin. Bu işlemden sonra garnitürleri enginarın ortasına yerleştirin ve suyu, sıktığınız limonu, tuzu, şekeri de ekleyerek ağzını kapatın. (Dilerseniz portakalı da sıkarak ekleyebilirsiniz çok güzel bir tat oluyor) Enginarlar 30 dk piştikten sonra bir çatalla ortasına batırarak yumuşaklığını kontrol edin. Yumuşamadıysa 10 dk daha yumuşayana kadar pişirin. En son olarak servis tabağına alarak soğumasını bekleyin. Üzerine maydonoz koyarak süsleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder