7 Ekim 2013 Pazartesi

Etli Bamya

MALZEMELER:
150 gr kuşbaşı
500 gr bamya
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon



YAPILIŞI:

Önceden ayıkladığınız bamyaları yıkayıp bir kenara koyun.Soğanı yemeklik doğrayın ardından domatesleri soyup yemeklik doğrayın.Daha sonra sarımsakları soyup jülyen doğrayın. Düdüklü tencerenize etinizi,doğradığınız soğanı, sarımsakları,domatesleri,salçayı ve baharatları ekleyerek pişirin.(yaklaşık etin pişme süresince) Düdüklüden normal çelik tencereye alın ve üzerine bamyayı ekleyin.En son olarak bir limonu sıkıp içerisine koyun ve 15 dk pişirin.Bamyanız çok pişmiş olursa erir ve kötü bir görüntü oluşur onun için hafif diri olması gerek.Siz bamyanızdan alarak arada kontrol edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder