![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0oEVG0FQH-AvgKvG5-LkCLX181EeNFA5_LN2tC2js1EkUkaSyu7Idd5IVSaSNZQRWR8aLMoKIW315Zbu6qGytVkT_7JuK6FYyLRvn6s8v5GKlwRuUuasMrALOGNW64w-Ogu1Me_IFvlA/s1600/muska+b%C3%B6rek.jpg)
500 gr un
1.5 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartama tozu
İÇ HARCI İÇİN;
500 gr dana kıyma
4 adet iri kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
ARALARI İÇİN;
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
AÇMAK İÇİN;
Buğday nişastası
YAPILIŞI:
İlk önce iç harcını hazırlayın. Tavaya sıvı yağı koyup kıymayı kavurun ve jülyen doğranmış soğanları ekleyip soteleyin,Baharatları ilave edip altını kapatıp soğuması için bir kenara koyun.
Daha sonra yufkayı yapmak için unu eleyin ve ortasını açın,yoğurdu,sıvı yağı ve diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurdan 10 adet bezeler ayırıp 30 dk dinlendirin.Dinlenen hamur oklavayla nişasta yardımıyla baklava hamuru gibi incecik açın.Tereyağı eritilip sıvı yağ ile karıştırın.Yağı yufkaya fırça yardımıyla sürün.Yufkayı ortadan ikiye kesip kesilen kısmı diğerinin üzerine koyun.5-6 cm genişliğinde kesip iç harcı içine koyup muska şeklinde sarın.Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder