11 Ekim 2013 Cuma

Çiçek Poğaça

MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ için;
Yağsız beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
yarım demet maydanoz

ÜZERİ için;
1 yumurta sarısı


YAPILIŞI:

Beyaz peynirinizi derin bir kapta çatal yardımıyla ezin.Kırmızı biberinizi ve maydanozunuzu küçük küçük doğrayın ve peynire ekleyin,yumurtanın akını da ekleyerek karıştırın. Hamur için bir miktar unu tepsiye koyup ortasına havuz açın. Mayanızı unun ortasına ufalayın.bir miktar ılık su ile ezin ve un ile üzerini hafifce kapatın.Unda çatlamalar olduğunda ılık süt,şeker,tuz ve sıvı yağ ile karıştırın ve alabildiği kadar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Mayalanması için üzerini örtüp 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra mayalı hamurdan küçük bir parça koparıp yuvarlak şekilde açın. Yuvarlağın kenarına hamurdan bilye büyüklüğünde hamur yuvarlayıp yerleştirin.Ortasına da iç harcınızı koyun.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin. 
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder