3 adet yufka
1 adet yumurta
250 ml süt
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 adet antep peyniri(veya dilediğiniz bir peynir)
Yarım demet maydanoz
1 adet soda
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI:
Yuvarlak bir borcam içini zeytinyağı ile yağlayınız.Yufkamızın 1.5 tanesini alt kısma parçalar halinde dizin.Daha önce rendelediğiniz peyniri ve doğradığınız maydanozları ilk katın üzerine yayarak koyun. Kalan yufkayı da parçalara bölerek üzerine yerleştirin.En son olarak bıçakla kare şeklinde kesin.Diğer bir yandan yumurtayı derin bir kapta çırpın.Sütü ve zeytinyağını çırpılmış yumurtaya ilave edip çırpın.Sodanızı açıp sıvı karışıma ekleyerek çırpın ve yufkanın üzerine ilave edin.Sıvı karışımı emince üzerine susam ve çörek otu serpin.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder