3 Eylül 2013 Salı

Deniz Börülcesi

MALZEMELER:

Bir bağ deniz börülcesi
2-3 diş sarımsak
yarım çay fincanı zeytinyağı
yarım çay fincanı sirke







YAPILIŞI:

Marketten aldığınız bir bağ deniz börülcesini derin bir tencereye koyun ve üzerine su ekleyin ve 15-20 dk haşlayın.Börülce yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edin. daha sonra suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin.Börülcenin kök kısmından aşağıya doğru çekerek içindeki kılçığı ayıklayın. Bir yandan da sarımsakları soyum sıkın. Derin bir kap içine zeytinyağını,sirkeyi ve sarımsağı ilave edin. En son ayıkladığınız Börülceyi ekleyip hafif karıştırın ve soğumaya bırakın. Balığın yanında yenecek güzel bir mezedir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder