14 Ağustos 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Mantar

MALZEMELER:

500 gr mantar
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağı
3 yemek kaşığı sirke
1 adet kesme şeker



YAPILIŞI:

Derin büyük bir tavaya zeytin yağını koyun.Soğanları yarım halka şeklinde doğrayıp tavaya ilave edin. Sarımsakları halka halka doğrayıp kavurun.Havuçları soyup önce ikiye sonra dörde bölüp jülyen doğrayın ve tavaya ekleyin.Kırmızı biber ve yeşil biberi de jülyen doğrayıp tavaya koyun.Biraz kavrulduktan sonra domatesleri doğrayıp ilave edin. Daha sonra mantarları soyup yıkayın ve ortadan ikiye bölüp kavrulan sebzelere ilave edin.Mantar suyunu bırakana kadar bekleyip tuz, sirke ve şekeri katıp karıştırın. 10-15 dk piştikten sonra bir kaba alıp soğumasını bekleyin ve servis edin.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder