8 adet ampul kabak
6 adet dolmalık yeşil biber
4 adet domates
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağı
YAPILIŞI:
İlk önce kabak,biber ve domatesleri oyup bir kenara koyun.Daha sonra soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp derin bir kaba koyun.Maydanozları da aynı şekilde doğrayıp ekleyin.Pirincinizi iyice yıkayıp süzün ve kaba ilave edin.Kıymanızı,baharatlarınızı ve salçanızı da ilave edip iyice yoğurun.Bir miktar da zeytinyağı ilave edin ve iyice karıştırın.
Derin bir tencereye oyduğunuz kabakları ,biberleri ve domatesleri doldurup yerleştirin.1 litre sıcak kaynamış suyu kabakların üzerini kapamayacak şekilde koyun.bir tutan tuzu suyuna ekleyin ve 45 dk pişirin. Dolmanız yenmeye hazır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder