![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC3D28JHw1fS1H2KQ8LzA_WdzkcPNpEdngu3JayUx7lHm-JOABok0Lx7HEku86dN7phyphenhyphenl6psfFP70rvMFTsaVaFTT-vZjVts9dYXHMtuDiw3L6hhnaMyRgzHmcO6gCVF4JQk1xQplFTmk/s1600/balay%C4%B1+kurabiyesi.jpg)
250 gr toz fındık
125 gr Biskin yağı
125gr pudra şekeri
125 gr un
YAPILIŞI:
Unun ortasını havuz gibi açıp içinde yumuşamış yağ ve pudra şekerini elinizde yoğurun daha sonra fındık tozu ve un ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan dondurma kaşığı ile ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Önceden 140 derecede ısıttığını fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Not: Toz fındığı rondada çekerek elde etmeyin marketlerde satılıyor.,Çünkü rondoda çekince çok yağ bırakıyor bu da kurabiyenin dağılmasını sağlıyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder