10 Kasım 2013 Pazar

Ispanaklı Tavuklu Kiş

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN;
150 gr tereyağı
250 gr un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
KREMASI İÇİN;
125 gr krema
125 gr süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı muskat 
1 çay kaşığı karabiber
İÇ MALZEMESİ İÇİN;
1 kg ıspanak
250 gr kuşbaşılık tavuk göğsü
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
DOMATES SOSU İÇİN;
6-7 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 dal biberiye
150 gr krema
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
ÜZERİ İÇİN:
200 gr rende kaşar
50 gr permesan


YAPILIŞI:
Un ve tereyağı birbirine kıyarak yedirin.Yumurta ve tuzu ilave edip hamuru fazla yoğurmadan toparlayın ve 30 dk buzdolabında dinlendirin. Tart kalıbına yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırında 15 dk pişirin.(tam pişirmeden alın)
Yumurta ve krema malzemelerini çırpma teli ile çırpın.haşlanmış tavuk parçaları ve ıspanak karışımını(daha önce ıspanak ve soğanları bir tavada zeytinyağı ile soteleyin veedip üzerine kaşar serpip birazda permesan ekleyerek 170 derecedeki fırında pişirin.Domates sosu için tavaya zeytinyağı konur ve kıyılmış soğan sarımsak koyup soteleyin.Rendelenmiş domatesleri de ilave edip pişirin. Biraz suyu çekince az su veya et suyu ilave edip biberi eklenir.Karabiber ve en son kreması konur ve biraz kaynatılır.Servis yaparken tabağın kenarına konur.
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder