19 Kasım 2013 Salı

Venedik Kurabiye

MALZEMELER:
1/2 kg un
150 gr yoğurt
75 ml sıvı yağ
150 gr alba yağ(tereyağı veya Vita yağ)
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yumurta
5 gr yaş maya
ARASI İÇİN;
150 gr beyaz peynir
1 yumurtanın akı
ÜZERİ İÇİN;
Susam
1 yumurta sarısı


YAPILIŞI:

Un havuz şeklinde açılıp içinde yağları elinizle yumuşatın daha sonra hamur malzemelerini ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun daha sonra havuç rendeleyin ve ekleyin.yeşillikleri de ince ince kıyarak hamura ilave edin. İyice yoğurun.Hamuru merdane yardımıyla açarak yuvarlak haline getirin.Daha sonra bir yuvarlak kaseyle şekilli bir şekilde hamuru kesin.Kestiğiniz hamurun içine iç malzemeyi koyup kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin.Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin. Önceden 200 derecedeki fırına tepsinizi koyup 180 dereceye indirin.Üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder