12 Kasım 2013 Salı

Aşure

MALZEMELER:
1.5  su bardağı buğday
3 su bardağı şeker
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı  haşlanmış fasulye
1 kaşık pirinç
200 gr kuru üzüm
200 gr kuru kayısı
200 gr kara erik
10 adet incir
1 adet portakal kabuğu
3 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 adet nar
200 gr ceviz
200 gr fındık


YAPILIŞI:

İlk önce buğdayınızı ve pirincinizi 2-3 parmak aşan su ile dolu bir tencerede kaynatın. Daha sonra bir sofraya sararak bohçalayın.7-8 saat buğdayınızın açılmasını bekleyin.Bu işlemi bir gece önceden de yapabilirsiniz.Buğday dinlenirken siz de fasulye ve nohudunuzu hamur olmayacak şekilde pişirin.Kuru incir,kuru üzüm,kuru kayısı, kuru erik, portakal kabuğunu küp küp doğrayın.
İyice açılan buğdayınızın üzerine 3 su bardağı su koyun ve kaynamaya başlarken nohut ve fasulyesini ekleyin 10 dk pişirin.Daha sonra şekerini ekleyerek 5-10 dk daha pişirin.Bu işlemler sırasında doğradığınız malzemeleri bir tencereye koyarak 15 dk kaynatın. Daha sonra bu malzemeleri buğdaya ekleyerek karıştırın 5-10 dk kaynatın ve altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Küçük kaselere bir kepçeyle alarak üzerine rondodan çektiğiniz ceviz ve fındığınızı serpin son olarak da tanelediğiniz narları ekleyip servis edin.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder