6 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
3-4 adet köy biberi veya yeşil biber
iç harcı için;
250 gr kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydonozdan biraz daha az
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
yarım fincan zentinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Yemeğimize patlıcanları alaca soyup tuzlu su dolu bir kapta bekletmekle başlayalım. Patlıcanlar suda beklerken bir tavaya kıymamızı koyup kavurmaya başlayalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp kavrulan kıymalarımıza ekleyelim daha sonra 1 yemek kaşığı domates ve yarım yemek kaşığı biber salçasını, baharatlarını ardından zeytinyağını ekleyelim. güzelce kavuralım Çok az sıcak su ekleyerek katılaşmasını önleyelim. Maydonozları ince ince kıyıp kıymamıza ekleyip ocağın altını kapatalım. Sudan çıkarttığınız patlıcanları kurulayıp ortasına ince bir çizik açalım ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize koyalım. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirerek 220 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana ve yumuşayana kadar pişirelim. Fırından çıkarttığınız patlıcanları borcama dizelim ve ortasına iç harcımızı güzelce yerleştirelim. Üzerine domates ve biberleri dörde bölüp yerleştirelim.En son olarak 1 yemek kaşığı domates salçasını suyla açalım ve üzerine dökelim. Ne çok sulu ne de az sulu olsun. Fırınınızı 180 dereceye düşürelim ve 20-25 dk yemeğimizi pişirelim.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder