3 Ocak 2018 Çarşamba

YUVALAMA(Yuvarlama)





















MALZEMELER:

Yuvalaması için:
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız kuzu eti
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
Yemeği için;
500 gr. kemiklik ya da parça kuzu eti
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
yeteri kadar su
1 çay kaşığı
1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane



YAPILIŞI:

Pirinç iyice yıkanır bir havlu kağıt üzerine serilir ve hafif kuruması beklenir. Et, pirinç, tuz, karabiber karıştırılıp et makinesinden 2 defa çekilir. tavsiyem ilk önce pirinci çekin sonra hepsini karıştırıp tekrar çekin. çektikten sonra yumurtasını kırıp yoğurun. Yuvarlanacak kıvama

yani kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun, üzerine nemli bir bez örtün. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınıp elde 10-15 cm. uzunluğunda çubuklar haline getirilir. Sonra 0.5 cm(nohuttan daha küçük) uzunlukta minik parçalara bölünür. Bu parçalar avuç içi ile yuvarlanır. önemli bir detay bir ufak kaba zeytinyağı koyup elinizi aras ıra yağlarsanız daha güzel yuvarlanır.
Yuvarlanan hamur, kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgece konarak hafif buharda haşlanır. Haşlanan yuvarlamalar soğuması için bekletilir.
Diğer taraftan etinizi nohutla birlikte pişiriniz( nohut önceden pişmiş ise daha sonra ekleyebilirsiniz)
Etiniz piştikten sonra nohut ve yuvalamayı içine atınız 15-20 dk yuvalamalar dişinize yapışmayacak kadar olana kadar pişiriniz.Başka bir tencerede yoğurt ve yumurtayı çırparak pişiriniz ve yuvalama suyundan üzerine azar azar ekleyerek yemeğin içine aktarınız. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp naneyi ekleyiniz ,pişen yemeyin üzerine ilave ediniz.
Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder