19 Ocak 2018 Cuma
PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
MALZEMELER:
1 adet büyük boy kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 adet portakal
1 adet limon
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yapılışı kolay lezzeti bir o kadar çok olan bir yemek. İlk önce bir kaba su doldurun içine yarım limonu sıkın ve kerevizleri yumuşak beyaz kısmına kadar soyun. Kerevizi ikiye sonrada dörte bölüp doğrayın. Doğradığınız kerevizleri su dolu kabınıza koyun biraz beklesin. Sıra soğan havuç ve patateste.Bunları soyup doğrayın. Tencerenizin içine zeytinyağını koyup sırayla soğan,havuç ve patatesleri soteleyin. Limonlu suyundan kerevizleri çıkarıp onları da hafif soteleyin. Portakal ve limonu sıkın tencerenize ekleyin. Daha sonra tuz ve şekeri en son olarak da sıcak suyunuzu üstünü biraz geçicek şekilde koyup karıştırın. 15-20 dk sonra kerevizleriniz hamur olmayacak kıvamda pişince altını kapatın ama dikkat edin havuçlarınız da pişmiş olsun. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder