17 Ocak 2018 Çarşamba

ALTI CACIKLI ARAP KÖFTESİ






















MALZEMELER:
400 gr. yağsız kıyma
4 bardak köftelik ince bulgur (simit)
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 demet pazı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber



YAPILIŞI:

İşe ilk önce pazıları güzelce yıkayıp ince ince doğramakla başlayalım. Daha sonra pazıları çok az zeytinyağında soteleyelim. Sarımsakları ya sarımsak sıkıcağıyla sıkalım ya da çok küçük doğrayalım veya havan varsa dövelim. Yoğurdumuzu bir kaba alıp sarımsak ve pazıyı da katarak karıştıralım. Soğan çok ince doğranır, yoğurma kabına konur.Köftelik bulgur ve baharatlar da eklenerek azar azar su ekleyerek yoğurulur. Yağsız kıyma da eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. Veya et makineniz varsa hepsini makineden geçirip biraz yoğurun. Yuvarlanma kıvamına gelince fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top gibi yapıp parmağınızın ucuyla ortasına basıp düğme gibi yapın. Bir tencereye biraz su koyup kaynatın ve üzerine süzgeç koyun. Süzgecin içne koyduğumuz köfteler buharda pişir. Tavanın içine az yağ koyup köfteleri soteleyin. Yayvan bir kabın alt kısmına koydumuz cacağın üstüne köfteleri bırakın. Ben ayrıca üzerine yağda pul biber yakıp koyuyorum çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder