15 Şubat 2018 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ




















MALZEMELER:
Beğendi için;
3 bostan patlıcanı
1,5 çorba kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber
Eti için;
250gr. kuşbaşı
2 adet domates
1 adet soğan
1 yeşil biber
1 kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
tuz, karabiber


YAPILIŞI:
Tencerenin içine etimizi koyalım ve üstünü bir parmak geçene kadar suyla dolduralım. Bir miktar tuz ekleyerek 30 dk pişmesini bekleyelim. bBkleme sırasında fırın tepsimize yağlı kağıt serelim üzerine yıkadığımız patlıcanları dizelim. 220 derecede patlıcanlar yumuşayana kadar közleyelim. Diğer yandan soğan, biber ve domatesleri sırayla yemeklik doğrayalım. Etimiz pişince bir tavaya tereyağını ekleyip etleri soteleyelim. Daha sonra soğan ,biber ve domatesleri de ekleyerek sotelemeye devam edelim. En son salçamızı ekleyerek et suyundan azar azar ekleyerek pişirelim. Ne çok sulu ne çok kuru olucak şekilde et suyunu ekleyelim ve pişince altını kapatalım bir tarafta bizi beklesin.Diğer taraftan közelenen patlıcanlarımızın kabuğunu soyup doğrayalım. Başka bir tavaya gene tereyağı ekleyerek unu hafifçe kavuralım. Üzerine patlıcanları ekleyip karıştıralım . Dolaptan çıkarttığımız soğuk sütü ekleyerek hızlıca karıştıralım. En son olarak kaşarı da koyalım ve iyice karıştıralım. Baharatlarını eklemeyi unutmayın ve altını kapatın. bir servis tabağına fotoğraftaki gibi altına patlıcan üstüne et sote gelicek şekilde yerleştirelim.
Afiyet olsun...












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder