15 Haziran 2016 Çarşamba

YAĞLI KÖFTE

Malzemeler:
2 su bardağı bardağı ince bulgur(simit)
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 
2 adet rendelenmiş domates
Yarın demet maydonoz
Yarım bardak zeytinyağı
50 gr tereyağı
Tuz 
Karabiber
Kişniş
Pulbiber
Yapılışı:
Bir köfte leğeni veya geniş başka bir kaba köftelik bulgur, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsak konur. Tuz, kırmızıbiber, karabiber , kişniş eklenip karıştırılır. Soyulup rendelenen domatesler ilave edilir. Su koymadan uzun süre ve iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Bir tavaya arzu edilen yağ konur, ısıtılarak köftenin üzerine gezdirilir. Bir süre daha yoğrulur. En son olarak maydonoz ince kıyılır ve eklenir.Eller suyla ıslatılarak sıkımlanır. Yanında ayran, turşu ve salata ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder