Malzemeler:
2 poşet kream şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket eti burçak bisküvi veya petit beurre bisküvi
2 adet limon ve rendesi
50 gr tereyağı
Yazın serinleten bir tatlı canınız isterse çok ideal bir tatlı. Yuvarlak bir borcama veya yuvarlak kek kalıbına ilk önce bir paket bizküviyi rondoda çekip tabanına 3/4 ünü yayın üzerine tereyağınızı eritip gezdirin. Elinizle bastırarak düzleştirin. Daha sonra derin bir kapta yumurta ve şekeri yoğurt kıvamona gelicek şekilde çırpın. Başka derin bir kapta kream şanti ile sütü çırpın. Bu iki karışımı bir kapta birleştirin. Limonları rendeleyip karışıma ekleyin sonra suyunu sıkıp ekleyin. En son olarak karışımı hazırladığınız tabanın üzerine dökün. Parfenin üzerine isterseniz bisküvi rondodan çekip koyun yada limonları ince doğrayıp yerleştirin. Derin dondurucuya yerleştirip donmasını bekleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder