![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ678Wnwtn2Cr0qIsVCWi-qSQnuR9R6Ew6n56-T2szhNpkhQnGWTf7wKfpAUHI1jeJG7UfFXxsndj6hc64TgKppFZasbWEADmckOVXGm9GxvSTYZlDBujlEX947-51v8P1zywN_pOj0Ro/s320/blogger-image--501355328.jpg)
Malzemeler:
500 gram un
50 gram margarin
50 gram toz şeker
15 gram tux
15 gram tux
1 paket yaşmaya
275 gram su
Üzeri için:
1 adet yumurta
Çörekotu
Arası için:
Un derin bir kap içerisine elenir. Ortası açılarak sırasıyla su hariç malzemelerin hepsi eklenir. Su yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonra hamur tezgah üzerine vurularak yani kesme yöntemiyle yoğurulur. Hamur 70 gramlık bezelere ayrılır ve tepside 2 saat dinlendirilerek mayalanmaya bırakılır. Daha sonra bezeler açılarak içine 10 gram margarin sürülür ve katlanarak açma şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu eklenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü ve altı kızaracak kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder