Malzemeler:
Muhallebisi için;
1 kg süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
75 gr sana
1 vanilya
Çikolata sosu için;
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kakoa
150 gr sana
Alt ve ara malzemesi için;
1 paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
2 adet muz
Derin bir tencereye sütü şekeri sanayı unu koyup çırpın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan almaya yakın vanilyayı ilave edin. Bir kenarda bekletin. Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip erittiğiniz tereyağında karışrıp hazırlayacağınız cupun altına bastırarak koyun. Daha sonra üzerine muhallebimizi bir kepçe yardımıyla ilave edin. Kakaoyu yapmak için derin bir kaba yumurtayı kırıp çırpın. Sanayı eritip soğutup ilave edin. Çırpmaya devam ederken kakaoyu ve şekeri de ilave edip iyice çırpın. Muhallebimizin üzerine bir parmak kadar bisküvi koyun ve muzları dilimleyip süsleyin. En son hazırladığımız çikolata sosunu en üst kısma koyun. Muhallebi ılıdıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin ve servis edin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder