26 Şubat 2017 Pazar

ÇİĞ BÖREK

Malzemeler:
1 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1/3 su bardağı su
1 çorba kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kasigi un
1 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru açmak için
2 avuç un200 gr kıyma
İçi için;
200 gr kıyma
1,5 adet soğanın suyu
1/5 su bardağı su
½ çay kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak için;
Zeytinyağı


Yapılışı: 
Hamuru için bir kaba 1 su bardağı un, 1/3 su bardağı su, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, ½ paket kabartma tozu ve erittiğiniz tereyağını kaşıkla karıştırmaya başlayın. Hamur kıvamını almaya başlayınca elinizle yoğurmaya geçebilirsiniz. Hamuru açmak için tezgaha 2 avuç un koyun ve hamuru kaptan çıkartıp güzelce yoğurmaya başlayın. İyi ve lezzetli hamur, yumuşak ve rahat açılan hamurdur. Aynı zamanda ele de yapışmamalıdır. Buna göre hamurunuza un veya su takviyesi yaparak kıvamı tutturabilirsiniz. Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp top halinde 15 dk dinlendiriniz. İç harcı için kıymaya soğanı rendeleyin tuz karabiber ve suyu ekleyip yoğurun.Hamur bezelerini açmak için hem tezgahı hem de merdanenizi unlayın ve çok fazla bastırmadan, yavaş yavaş, her tarafı eşit olacak şekilde açın. Hamura hafif oval bir şekil vermeye çalışın. Açtığınız hamurların fazla ununu silkeledikten sonra kıymayı tahmini olarak 6 eşit parçaya ayırın. Bunun bir parçasının alıp hamurun bir ucuna koyun aynı lahmacun yapar gibi bastıra bastıra kıymayı yayın. Hamurun diğer ucunu üstüne kapatın, parmaklarınızla iyice bastırın ve bir çay tabağıyla uçlarından kesin. Aynı bir yarım ay gibi olacak. Böreği kızartmak için bol zeytinyağını derin tavanızda ısıtın ve börek altın sarısı olana kadar kızartın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder