4 Mayıs 2015 Pazartesi

YOĞURT TATLISI




MALZEMELER:
6 kahve fincanı un

3 kahve fincanı yoğurt

4 ½  kahve fincanı pudra şekeri

½ kahve fincanı sıvı yağ

1 kahve kaşığı karbonat

3 yumurta

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı toz şeker

3 ½ su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu



YAPILIŞI:
İlk önce yoğurt derin bir çırpma kabına alınarak iyice çırpılır(3-4dk).Daha sonra pudra şekeri,yumurta,sıvı yağ yoğurdun içine konulur ve çırpılmaya devam edilir. En son olarak un ve karbonat ilave edilerek karışım iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış  tepsiye alınır ve önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 45-50 dk pişer.

Şerbetini hazırlamak için toz şekeri,suyu kaynatıp limonu içerisine koyduktan sonra şurup haline gelene kadar kaynatınız.

Şerbet tatlı fırından çıkınca üzerine dökülür ve soğuğunca servis edilerek afiyetle yenir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder