MALZEMELER:
6 kahve fincanı un
3 kahve fincanı yoğurt
4
½ kahve fincanı pudra şekeri
½
kahve fincanı sıvı yağ
1
kahve kaşığı karbonat
3
yumurta
ŞERBET
İÇİN:
3
su bardağı toz şeker
3
½ su bardağı su
1
tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
İlk
önce yoğurt derin bir çırpma kabına alınarak iyice çırpılır(3-4dk).Daha sonra pudra
şekeri,yumurta,sıvı yağ yoğurdun içine konulur ve çırpılmaya devam edilir. En
son olarak un ve karbonat ilave edilerek karışım iyice karıştırılır. Karışım
yağlanmış tepsiye alınır ve önceden 170
derecede ısıttığımız fırında 45-50 dk pişer.
Şerbetini
hazırlamak için toz şekeri,suyu kaynatıp limonu içerisine koyduktan sonra
şurup haline gelene kadar kaynatınız.
Şerbet
tatlı fırından çıkınca üzerine dökülür ve soğuğunca servis edilerek afiyetle
yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder