KEKİ İÇİN:
3
bardak un
3
yumurta
1
½ bardak
şeker
¾
bardak yoğurt
¾
sana
¾
bardak süt
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
1
tane limon kabuğu rendesi
KREMASI
İÇİN:
3
bardak süt
5
bardak un
1
yumurta
¼
sana(kek için kullanılan sananın artan kısmı)
1
paket vanilya
1
bardak şeker
NOT:KEK
KALIBINI YAĞLAMAK İÇİN SIVI YAĞ KULLANIN ÖLÇÜDE KULLANILAN BARDAK NORMAL BOY SU
BARDAĞIDIR
YAPILIŞI:
Keki
için ilk önce şekeri ve yumurtayı çırpın,renk beyaza yakın oluncaya kadar
çırpın daha sonra yağı bir kapta eritin ve çırptığınız karışıma ekleyin üzerine
süt ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım iyice karıştıktan sonra
unu ve limon rendesini ekleyin. Bir püf noktası unu eleyerek eklerseniz kekiniz
daha güzel kabarır. En son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice
karışımı çırpın.Önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbına karışımı
boşaltın.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 30 dk pişiriniz.Kekinizin
piştiğini son dakikalarda kapağı açarak bıçak saplayıp bıçağa karışımdan
gelmiyorsa pişmiş demektir.Bir püf noktası daha kek pişerken ilk 20-25 dakika
kesinlikle kapağını açmayın ki kabarmış kekiniz sönmesin.Kekiniz pişmediyse bıçağa karışım gelemeyene kadar pişmesini sağlayınız.
Kreması
için süt,un,yumurta,şeker ve sanayı bir tencereye koyup çırparak koyu bir kıvam
elde edinceye kadar karıştırın ocaktan indirmeden 5 dk önce de vanilyasını
koyup karıştırın. Kremanız hazır soğumaya bırakın.
Ve
işlemimizin son kısmına geldik kekimizi kalıptan çıkarıp ikiye kesip yarısına
hazırladığınız kremayı koyun ve yayın. Daha sonra kekin ikinci yarısını
üstüne kapatın. İşlem tamamdır.
NOT:
üzerine pudra şekeri koyabilirsiniz.ortasına muz da koyabilirsiniz. Benim
tercihim ortasına muz ve üzerine pudra şekeri ve antep fıstığı koymak muhteşem
bir lezzet oluyor.
Bu tarifi teyzemden aldım bizim antep kadınlar toplantısının
vazgeçilmezi , ondan öğrendim ve yapmaya başladım ona tarif için
teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder