7 Mayıs 2015 Perşembe

ALMAN PASTASI

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

3 bardak un

3 yumurta

1 ½  bardak  şeker

¾ bardak  yoğurt

¾ sana

¾ bardak  süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tane limon kabuğu rendesi

KREMASI İÇİN:

3 bardak süt

5 bardak un

1 yumurta

¼ sana(kek için kullanılan sananın artan kısmı)



1 paket vanilya

1 bardak şeker

NOT:KEK KALIBINI YAĞLAMAK İÇİN SIVI YAĞ KULLANIN ÖLÇÜDE KULLANILAN BARDAK NORMAL BOY SU BARDAĞIDIR

YAPILIŞI:
Keki için ilk önce şekeri ve yumurtayı çırpın,renk beyaza yakın oluncaya kadar çırpın daha sonra yağı bir kapta eritin ve çırptığınız karışıma ekleyin üzerine süt ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım iyice karıştıktan sonra unu ve limon rendesini ekleyin. Bir püf noktası unu eleyerek eklerseniz kekiniz daha güzel kabarır. En son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karışımı çırpın.Önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 30 dk pişiriniz.Kekinizin piştiğini son dakikalarda kapağı açarak bıçak saplayıp bıçağa karışımdan gelmiyorsa pişmiş demektir.Bir püf noktası daha kek pişerken ilk 20-25 dakika kesinlikle kapağını açmayın ki kabarmış kekiniz sönmesin.Kekiniz pişmediyse bıçağa karışım gelemeyene kadar pişmesini sağlayınız.

Kreması için süt,un,yumurta,şeker ve sanayı bir tencereye koyup çırparak koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın ocaktan indirmeden 5 dk önce de vanilyasını koyup karıştırın. Kremanız hazır soğumaya bırakın.

Ve işlemimizin son kısmına geldik kekimizi kalıptan çıkarıp ikiye kesip yarısına hazırladığınız kremayı koyun ve yayın. Daha sonra kekin ikinci yarısını üstüne kapatın. İşlem tamamdır.

NOT: üzerine pudra şekeri koyabilirsiniz.ortasına muz da koyabilirsiniz. Benim tercihim ortasına muz ve üzerine pudra şekeri ve antep fıstığı koymak muhteşem bir lezzet oluyor. Bu tarifi teyzemden aldım bizim antep kadınlar toplantısının vazgeçilmezi , ondan öğrendim ve yapmaya başladım ona tarif için teşekkürler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder