10 Haziran 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Fasulye

MALZEMELER:

250 gram çalı fasulyesi
1 adet soğan
4 adet domates
2 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kesme şeker
1 litre su

YAPILIŞI:

Fasulyenizin iki başından keserek kılçıklarını ayıklayın ve  boyuna ortadan ikiye bölün daha sonra tekrar enine ikiye bölün ve yıkayın.. Çelik tencerenize zeytinyağını koyun.Doğradığınız soğanları ekleyin. Sırasıyla çarliston biberleri, domatesleri, sarımsağı da doğrayıp ekleyerek kavurun. En son fasulyeleri de ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. 5-10 dk bu şekilde bekleyin ara sıra karıştırabilirsin. Domates salçasını ,tuzu, karabiberi ve şekeri de ilave edin ve karıştırın. Suyunu ekledikten sonra 30 dk pişmesi için bekleyin.Bu süre geçtikten sonra şayet fasulyeler yumuşamamışsa yumuşayana kadar pişirin. Soğuması için bir servis tabağına alın.( Şayet bir düdüklü tencereniz varsa bütün malzemeleri düdüklüye koyup fasulye pişme süresinde pişirebilirsin)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder