4 Haziran 2013 Salı

İçli Köfte

MALZEMELER:(4 Kişilik)
Dışı için:
2 su bardağı köftelik bulgur(simit)
250 gram yağsız kıyma
1 adet küçük soğan
1/2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

İç harcı için:
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon

Kızartmak için : Sıvı yağ



YAPILIŞI:

Dışı için ilk önce köftelik bulgurunuzu ıslatın.Bulgur şiştikten sonra et makinanızdan soğanı, kıymayı, bulguru 2 kere çekin. Daha sonra unu ve baharatları da ekleyerek yoğurun.İç harcınızı hazırlamadan önce köftenizin üzerini ıslak bir bezle kapatın. Bir tencere içerisine kıymanızı koyup kavurun bu sırada soğanlarınızı küçük küçük doğrayıp içine ilave edin.Cevizinizi de küçük küçük doğrayın,fıstıkları da ilk önce haşlayıp kabuğunu soyun. Ceviz ve fıstıkları da ekleyerek kavurmaya devam edin.Baharatlarını da ekleyip karıştırın. İç harcınız pişince ateşten alıp soğumaya bırakın.
Şayet et makinenizin içli köfte aparatı varsa bir sopa yardımıyla dış harcı makineye koyup uygun boyutlarda sopanıza çıkartıp kesin ve su yardımıyla elinizle bir ucunu kapatıp sopadan çıkartıp çay kaşığı yardımıyla iç harcını doldurun su yardımıyla diğer tarafını kapatıp tepsiye dizin.Şayet et makinanızın böyle bir aparatı yoksa köfteden parçalar halinde alarak su ile elinizde açabilirsin İç ve dış harcınız bitene kadar devam edin.Derin bir tavada veya fritözde sıvı yağı ısıtıp içli köftelerinizi kızartıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder