MALZEMELER:
Köftesi için:
300 gr çiğ köftelik kıyma
3 su bardağı köftelik bulgur(simit)
1 kahve fincanı irmik
1 yumurta
1 kahve fincanı un
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Dış malzemesi:
500 gr kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tane limonun suyu
Üzeri için:
Sıvı yağ
Nane
YAPILIŞI:
İlk önce işe köfteleri yaparak başlayalım. Köfteye yazdığım bütün malzemeyi derin yuvarlak bir tepsiye koyun ve yavaş yavaş yoğurun. Köfte yumuşak kıvam alınca elinizle nohuttan büyük taneler kopararak yuvarlayın. Daha sonra düdüklü tencerenize kuşbaşı etinizi, küçük doğradığınız soğanı, sarımsağı, biber salçasını, domates salçasını ve baharatları ekleyerek et pişme süresinde pişirin. Pişen etlerin üzerine haşlanmış nohudu ekleyin 5-10 dk pişirip limon suyunuzu ilave edin. En son olarak köfteleri de ekleyip 5-7 dk kadar pişirip altını kapatın. Sıvı yağınızı tavada ısıtıp naneyi yakın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine naneyi dökün.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder