MALZEMELER
10 kilo çanakkale domatesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık kaya tuzu
2 adet küp şeker
20 adet en küçük boy kazanoz ve kapağı
YAPILIŞI:
Bu aralar tam domates zamanı hele de çanakkale domatesinin. Yazın aradığınız domates tadını kışın da istiyorsanız konserve yapmanın tam zamanı:) bol suyla yıkadığımız domateslerin kabuklarını bir güzel soyalım. Daha sonra küp küp doğrayıp en büyük tencerenize koyalım. Tuzu zeytinyağını şekeri ilave edip kaynamaya bırakalım. Bir yandan bulaşık makinasında yıkadığımız ya da sıcak suda 5 dk kaynattığımız kavanoz ve kapakalarını yanımıza dizelim. Yaklaşık bi 10 dk kaynayan domateslerimizi sıcakken kavanozlara dolduralım. Kavanozların üstüne bir parmak kala doldurmayı durdurun. Daha sonra sıcakken kapaklarını kapatıp hemen ters çevirin. Burdaki püf nokta kapaktan sızan varsa derhal değiştirin. Yoksa domatesleriniz heba olur:( kavanozları soğumaya bırakıp bekleyin. Güneş görmeyen serin bir yerde 1 yıl boyunca kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder