Malzemeler:
1 adet kuru soğan
200 gram kıyma
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil sivri biber
4 adet yufka
1 adet yumurta
1 bardak zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Pulbiber
Yapılışı:
İşe iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Soğanımızı rondodan geçirip bir süzgece alıp üzerine bir miktar tuz atıp elimizle ovalayalım sonra suyla güzelce yıkayıp elimizle suyunu sıkalım. Kıymaya ekleyelim. Domatesin çekirdeklerini çıkarıp doğrayalım. Maydonoz ve biberleri rondodan geçirip kıymaya ekleyelim. 2 kaşık zeytinyağını da baharatlarla ekleyip karıştıralım.
Kare tepsimizi ( ben yuvarlak kullandım) güzelce yağlayıp herbir yufkamızı dörte bölüp 2 adet yufkamızı tepsimizin tabanına yerleştirelim. İç harcımızı güzelce yaydıktan sonra kalan yufkaları yerleştirelim. Son olarak yumurta ve yağımızı çırpıp üzerine sürelim. 180 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda üstü kızarana kafar pişirelim.
Afiyet olsun...
Not: tarif için sevgili kayınvaldeme sonsuz teşekkürler ❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder