![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglqnp-2jKGiaQ45JdnFPoVh_0Rqs9_xCL6tXB7Kk5rpZWwPLKUGopGIRejgzKR_gXQ1BsuRlgklJzINeEF7oee481iXF9Uq8O48606dLNFcAixgdWv_9g6hyphenhyphen9PAaM6EsOewHaViT8lc6c/s1600/k%C4%B1ymal%C4%B1+kabak.jpg)
3 adet kabak
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için ; maydanoz
YAPILIŞI:
Kabaklarımızı güzelce yıkadıktan sonra normal kalınlıkta halkalar halinde doğrayın. Bir tavaya biraz zeytinyağı koyup kabakları hafif sote leyin. Sotelediğiniz kabakları fırın kabına alın bir kenara koyun.
Tavanıza ilk önce kıymanızı koyup kavurun daha sonra sırayla soğan,yeşil biber ve domatesi doğrayıp ekleyin. Domates salçanızı da ekleyip baharatları ekleyin ve bir müddet pişmeye bırakın.
Fırın kabına aldığınız kabakları kaba rastgele dizin ve üzerine kıymalı harcımızı koyun.Üzerini folyo kağıdı ile kapatıp 180 derecedeki fırınınıza koyun. Pişmesi için 30 dk bekleyin. Maydanozları kıyıp pişen yemeğinizin üzerine serpin. yemeğiniz servise hazır. (Ben bu yemekle yoğurdu birlikte yiyorum çok güzel oluyor)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder