![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV8dwQBrJchmXip0KAo0qxUimgta6NTYfR96C2ErBTB9t798EKkRxZxEZW8cXFZjOX2TUcedP8DS5CMvbdGEmHhyqkxOQb1wBc6QBctQFbGU6sNyx0tAyElI7pkyP4NuJkD2AXUZihoyY/s320/irmikhelva.jpg)
MALZEMELER:
1 bardak irmik
1/2 paket (125 gr) tereyağı
1/2 paket (125 gr) tereyağı
1,5 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak su
250 gram tuzsuz antep peyniri
Üzeri için; antep fıstığı ve tarçın
1 bardak su
250 gram tuzsuz antep peyniri
Üzeri için; antep fıstığı ve tarçın
Bir tencere içerisine yağı ve irmiği koyup açık kahverengi renk alana kadar kavurun, zaten kokusundan da kavrulduğunu anlayabilirsiniz, yalnız dikkat edin, çok fazla kavurursanız helvanız diri olur. Kavurduğunuz irmiği bir müddet soğumaya bırakın, daha sonra şeker, süt ve suyu ilave edip iyice karıştırarak kaynatın. Karışım koyu bir kıvama gelince daha önceden küçük dilimlere ayırdığınız Antep peynirlerini ilave ederek karıştırmaya devam edin. Peynir sünmeye başlayınca altını kapatın ve sıcakken servis tabaklarına alarak üzerine tarçın ve dövülmüş antep fıstığı ekleyin.
Bence bu lezzeti tadınca bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Bu tatlı, Gaziantep’in yöresel tatlısıdır tarifi öyle her yerde bulamazsınız bu da benden size hediye olsun.
Not: Antep peyniriniz tuzluysa bir gece önceden suya koyunuz ki tuzu gitsin. Yoksa yaptığınız tatlı olmaz :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder